Vakantiebelezy © Alle rechten voorbehouden   Huurvoorwaarden   Routebeschrijving

Vakantiehuisje in de Provence
Home.
Fotos.
Beschikbaarheid.
Contact.

Routebeschrijving Nederland – Les Hauts de Belezy

 

Afstand vanuit midden Nederland is ca 1240 km. De route voert voor het grootste deel over autosnelwegen (ca 1200 km) die meestal drie rijstroken bevatten. De route is makelijk te rijden en de klimmen die erin zitten betreffen niet meer dan 5%. Er zijn geen haarspeldbochten. Langs de weg zijn volop mooi aangelegde parkeerplaatsen zowel bij tankstations als andere verzorgingsplaatsen. Ze hebben allen toiletten.

 

We beginnen de route aan te geven vanuit Maastricht. Uiteraard is het ook mogelijk om via Breda-Antwerpen en Brussel naar Luxemburg te rijden en daar de Route Du Soleil (E25) op te pakken.

Vanuit Maastricht rijden we via de E25 naar Luik. We rijden niet door het centrum van Luik maar volgen de E25 richting Luxemburg. De route voert door diverse tunnels om Luik heen maar is goed te rijden.

Na Luik klimmen we een berg op en beginnen aan de route naar Luxemburg. Deze voert door de Ardennen en is een redelijk nieuwe weg. Vlak na Luik hebben we een tankstation en daarna ca 120 km verder pas weer eentje. Houdt hier rekening mee.

 

In Luxemburg komen we langs de route twee tankstations tegen. Eentje in het begin van het land en een tweede halverwege. Vanuit Belgie is de eerste meestal druk en op de terugweg vanuit Frankrijk is de eerst gelegen ook het drukste.

We laten Luxemburg achter ons en passeren de Franse Grens. We volgen de route A31 naar Metz.

Vervolgens rijden  we verder over de A31 richting Nancy. De route langs Nancy is mooi omdat je voor een deel de stad Nancy van bovenaf kunt bekijken. Een aantal kilometers na Nancy in de buurt van Toul zien we de eerste tolweg poort. Hier trekken we een kaartje.

We volgen nog steeds de A31 langs Dijon en daarna nog een deel A31 waarna die bij Beaune overgaat in de A6.

We rijden door naar Lyon. Ver voor Lyon komen we bij de tolpoort. Voor diegenen die minder bekend zijn met het tolwegsysteem het volgende: Probeer vooral als het druk is zoveel mogelijk rechts te blijven. Dit heeft te maken met het wegrijden na de slagboom. Dan volgt een z.g trechter waar alle verkeer weer in moet. Neem bij voorkeur de meest rechtse groene pijl die is aangegeven boven de doorgangen. Neem een groene pijl met een afbeelding er onder waar een mannetje in een hokje zit. Hier kunnen we met cash betalen maar ook met credit card. Neem vooral geen doorgang met een letter T erboven. Deze zijn voor abonement houders. We betalen hier ca 28 Euro.

Nadat de slagboom is opengegaan vervolgen we de A6 richting Lyon. We naderen de splitsing voor Lyon waar men de keuze heeft tussen een route door de stad (buiten de spitstijden) en een route die voert om de stad heen als de A46 (Marseille) Indien de matrixborden aangegeven dat de A6 file bevat is het raadzaam om de A46 te nemen echter dit geeft ook geen garantie dat het filevrij is. Route door de stad heeft onze voorkeur omdat het ten eerste veel korter is en ten tweede ook mooier.

 

Welke route we ook hebben genomen, we komen aan de andere kant van Lyon, en volgen de A7 richting Marseille. We komen ongeveer  bij Vienne de volgende tolpoort tegen. Ook hier trekken we een kaartje en vervolgen via Valance, Montelimar en Bolene naar Orange.

Bij Orange komen we bij een splitsing die enerzijds naar Marseille A7 (Cote de Azur) voert en de andere kant naar Montpellier A9 (Spanje) voert. We kiezen voor de A7 richting Marseille (Cote dazur) We nemen dus de linker rijstrook bij deze splitsing.

We vervolgen de A7 en nemen na ca 5 km de afslag naar Carpentras. Hier eindigd het autosnelweg rijden. We betalen aan de tolpoort ca 16 Euro (mogelijk dat we hier alleen maar kunnen betalen via een automaat (met cash of met creditcard)) Let ook hier weer op de groene pijlen.

 

We vervolgen onze weg richting Carpentras. Ondanks dat we via navigatie rijden die meerdere keren aangeeft linksaf te willen slaan doen we dit niet. We volgen echt de borden naar Carpentras. We passeren meerdere minirotondes. We  naderen Carpentras op een grote rotonde. We nemen de derde uitrit die ons voert om de stad heen via een nieuw (2009) aangelegde weg met in de middenberm groenstroken. Deze weg is bij veel navigatiesystemen nog niet bekend. Ook hier weer minirotondes. Bij een ervan zien we een bord Bedoin. Deze volgen we en zitten dan op de route D974. Bedoin is dan nog ca 17 km. We vervolgen naar Bedoin.

Aangekomen in het dorp Bedoin zien we een minirotonde (heel klein) met drie uitritten. We nemen de eerste en rijden vervolgens door de hoofdstraat van Bedoin.

 

Tussen de cafe`s, restaurants en winkeltjes door komen we op een volgende minirotonde. Ook deze heeft drie uitritten en ook hier nemen we de eerst uitrit (scherpe bocht naar rechts). Vervolgens rijden we een paar honderd meter en slaan dan linksaf bij een tankstation.Op deze hoek staat aan de rechterkant een bord met Belezy erop aangegeven.  We vervolgen deze  weg iets stijgend en gaan met de weg mee naar rechts. Vervolgens zien we aan de linkerkant een rieten schermen muur opdoemen. Dit is het begin van de camping Belezy. Na een tiental meter zien we wederom een bord met Belezy en receptie er op staan. Hier slaan we linksaf. We rijden nu tussen de schermen door die overgaan in hout. We rijden als het ware midden over de camping die in tweeen wordt gedeeld door deze weg. We volgen de weg die rechtsaf buigt en eindigd bij de receptie van de camping.

 

Echter we zijn er dan nog niet helemaal. We rijden de receptie voorbij en volgen een minderverharde weg. Na een 50 meter zien we een gebouw met een hek in het midden aan onze rechterzijde opdoemen. Door dit hek moeten we. Meestal is deze dicht maar kunnen we zelf openen. We rijden door het hek die we achter ons dicht doen en houden links aan. We zien hier carports voor de auto`s. We vervolgen onze weg via deze parkeerplaats naar een volgende parkeerplaats die er net zo uitziet. We kunnen onze auto parkeren aan de rechterzijde onder de carport met nummer B414.

 

Hier eindigd onze autorit. We moeten nu lopend verder. Aan het eind van de parkeerplaats zien we een metalen hekje uit de grond komen, we lopen hier omheen en volgen het pad richting de huisjes. Vervolgens gaan we een steeg in, lopen onder een tweetal bogen door en zien dan aan de linkerkant Bastidon 414.

Hier eindigd de route.

Uitgebreide routebeschrijving